Je bruiloft regel je natuurlijk grotendeels zelf. En dat is behoorlijk veel werk! Pak de voorbereiding daarom op de juiste manier aan. Begin op tijd, houd rekening met belangrijke aandachtspunten en weet welke stappen je moet zetten. In dit artikel helpen we je op weg.

Bespreking met je partner

Goede communicatie is essentieel, ook bij de organisatie van je bruiloft! Het gaat immers om de dag van jou en van je partner, dus bespreek al jullie wensen. Je kunt het eigenlijk bijna niet vaak genoeg over de grote dag hebben. Er moet immers veel worden geregeld! Dit begint al bij het afstemmen van de locatie. Waar willen jullie trouwen? Er is veel mogelijk, denk aan trouwen in Rotterdam. Misschien wil je een thema kiezen voor de bruiloft, of een andere dresscode. Kies je samen met je partner de outfits uit, of doe je dit los van elkaar? En op welk moment zien jullie elkaar voor het eerst tijdens de trouwdag? Ook de trouwauto is iets om te bespreken, evenals de gewenste muziek voor de grote dag.

Budget vaststellen

Het is verstandig om een budget vast te stellen voor de grote dag. Dit kan natuurlijk zo groot zijn als je zelf wilt! Hoe klein of groot je de bruiloft organiseert, heeft een duidelijke invloed op het budget. Om stress te voorkomen, kun je de kosten binnen het budget houden. Natuurlijk kun je bedenken dat bepaalde onderdelen wat meer van het budget vereisen, zoals de locatie, catering of fotograaf. Hoe je het ook indeelt, je doet een slimme zet door eerst uit te denken. En bespreek dit natuurlijk ook weer met je partner, zoals we hierboven noemen.

Genoeg te regelen

Maak genoeg tijd vrij om alles te regelen voor de grote dag. En begin hier op tijd mee, zodat je nog die geweldige fotograaf kunt boeken of juist die band waar je fan van bent. Ook de locatie kun je al vroeg uitkiezen: dan is het maar rond! Trouwen bij Vidaa is een mooi idee als je in de natuur wilt trouwen, maar dan toch in de buurt van de stad. Natuurlijk wil je verder dat de dag op beeld wordt vastgelegd, door een fotograaf en misschien ook een videograaf. Ga hiernaar op zoek en plan het liefste een kennismakingsgesprek. Het is immers wel zo fijn als er een goede klik is. Denk verder na over de catering, als je dit zelf wilt oppakken. Van de taart tot het diner, wat zijn je wensen? Houd natuurlijk meteen rekening met de dieetwensen van je gasten.

Gasten uitnodigen

Over de gasten gesproken: nodig ze natuurlijk zo vroeg mogelijk uit. Al zodra de trouwdatum en de locatie duidelijk zijn, kun je de uitnodigingen de deur uit doen. Wie wil je er allemaal bij hebben op de grote dag? Dit is ook weer een belangrijk punt om met je partner te bespreken. Bij de meest dierbare mensen is het uiteraard meteen duidelijk dat ze erbij moeten zijn. Maar er zijn ook mensen in jullie kring die wat verder weg staan, zoals collega’s. Willen jullie iedereen erbij hebben? Of blijft het toch meer een kleinschalige bruiloft? Door een gastenlijst samen te stellen, wordt vanzelf duidelijk wie er wel of niet bij is. Sommige gasten wil je een speciale rol geven, zoals je getuige of de bruidsmeisjes. Maak dit ook duidelijk. Vraag de getuige(n) bijvoorbeeld al zo vroeg mogelijk. Wil hij of zij getuige zijn voor jouw grote dag? Het is mooi om hier een speciaal moment van te maken.

Ceremoniemeester aanwijzen

De laatste tip: overweeg om een ceremoniemeester aan te wijzen, die jou en je partner helpt bij de organisatie. Dit kan bijvoorbeeld een hechte vriend(in) zijn, of een familielid. Kies het liefste iemand uit die je goed kent. Hij of zij kan meegaan met het bezoeken van de locatie, helpen bij het maken van de uitnodigingen of op zoek gaan naar muzikanten voor de bruiloft. Tijdens de trouwdag is hij of zij het aanspreekpunt voor de gasten, zodat jij je daar niet druk om hoeft te maken. Dat zorgt voor een relaxte trouwdag!

Neem de organisatie van de bruiloft serieus. Zo is de kans immers groter dat dit de mooiste dag van je leven wordt: een geweldig vooruitzicht!

 

Leave a comment