Veel mensen vinden het fijn om regelmatig wat tijd door te brengen in de natuur. Zo gaan ze geregeld wandelen in het bos of lekker uitwaaien op het strand. Sommige mensen zoeken echter graag de extremere uitdagingen op, zij gaan lekker survivallen! Ben jij benieuwd wat survivallen precies inhoudt en wat de beste tips zijn die je tijdens je survivaltocht kunt gebruiken? Lees dan snel deze blogpost vol met handige informatie!

Wat houdt survivallen in?

Survivallen staat eigenlijk voor het overleven in de natuur. Mensen proberen met minimale spullen in de wildernis te verblijven. Sommige mensen leggen ook nog een mooie reis af terwijl ze dit doen en bezoeken zo de mooiste plekjes in de natuur. Survivallen kun je in allerlei verschillende landen doen. Voor beginners is het aan te raden om de eerste keer niet te ver van huis te gaan en je eerste ervaringen op te doen.

Samen op avontuur

Survivallen is daarnaast weggelegd voor de avonturiers die niet bang zijn aangelegd. Ook is het handig als je conditie en gezondheid op peil zijn. Dit zorgt er namelijk voor dat het survivallen je een stuk makkelijker afgaat! Nog een goede tip is, survival de eerste keren altijd samen met iemand anders. Op de lastige momenten kun je elkaar mentale steun geven, het is veiliger en tot slot is het ook een stuk gezelliger met z’n tweeën.

Wat neem je mee en hoe vind je de beste kampeerplek?

Nog een zeer belangrijk punt is, wat neem je mee? Het belangrijkste is om spullen mee te nemen die je écht nodig hebt en ervoor te zorgen dat je spullen van lichtgewicht zijn. Bij survivallen is het de bedoeling om alleen de hoognodige spullen mee te nemen. Zo geef je jezelf wat meer uitdaging in de natuur en hoef je bovendien minder te sjouwen!

Een aantal dingen die je echt niet mag vergeten zijn bijvoorbeeld een survival mes, kleine bijl, lichtgewicht slaapzak, slaapmatje enzovoorts. Daarnaast kun je dingen meenemen om vuur te maken en eten te bereiden. Ook kun je boven een kampvuurtje gemakkelijk het water koken dat je opvangt uit de natuur, zodat de meeste bacteriën erin onschadelijk worden gemaakt. Stromend water uit een beekje is vaak ook veilig om te drinken. Leer daarnaast van tevoren hoe je eetbare planten kunt herkennen. Dit scheelt je een hoop gedoe wanneer je bezig bent met je avontuur!

Ook de juiste kampeerplek vinden is belangrijk. Zorg voor een plek die hoog en droog ligt wanneer dit mogelijk is. Verder kun je door je tentje slim neer te zetten jezelf beschermen tegen wind en regen. Succes tijdens het survivallen!

Leave a comment