Het begin van het nieuwe jaar staat altijd in het teken van verandering en goede voornemens. Maar vaak vergeten we die laatste al in de eerste weken van het nieuwe jaar. Dat is zonde. Meestal komt dat omdat we veel te grote doelen hebben en die dus niet realistisch zijn of te ver in de toekomst liggen. We kunnen beter gezonde gewoontes ontwikkelen. In deze blog vertel ik je daar meer over. Lees je mee?

Meer water, minder suiker

Een groot deel van de westerse bevolking drinkt structureel te weinig water. Sterker nog, een groot deel ervaart constant een lichte vorm van dehydratatie. Dat komt met veel nadelen en dus komt genoeg water drinken met veel meer voordelen. Zo knapt onze huid ervan op en geeft je energie. Ook qua voeding mag er na de feestdagen wel een verandering plaats vinden. Gezonder eten is een mooi voornemen maar vaak te vaag. Probeer het voor jezelf concreter te maken en laat de verandering in kleine stappen plaatsvinden. Zo creëer je gedurende een wat langere tijd een goed vol te houden gewoonte.

Lekker in beweging

Laten we ook weer bewegen! Buiten is het koud maar als we in beweging komen, krijgen we het vanzelf warm. Ook hier maken we snel de fout dat we ineens van plan zijn om vier keer in de week te gaan fitnessen én hardlopen. Een makkelijke manier om meer beweging in je gewone routine te krijgen is bijvoorbeeld door de auto wat vaker in te ruilen voor de fiets. Je kan fietsen naar je werk en school maar ook naar de supermarkt voor je boodschappen. Hoe je alles dan mee terug neemt? Nou met een bakfiets, heb je de ruimte van een auto maar hoef je niet stil te zitten. Sowieso is een fiets aan te raden. In Nederland is veel makkelijk aan te fietsen en de kosten van een fiets zijn een stuk lager dan die van een auto, zowel de initiële aankoop als de kosten voor onderhoud en gebruik. Win-win dus!

Wees lief voor elkaar

Laten we in 2022 ook extra lief voor elkaar zijn. De situatie waar we in de wereld in zitten is lastig en bijzonder. Als je al een typisch goed voornemen op wilt stellen, kijk dan of er een organisatie is waar je jezelf voor in kunt zetten. Dit kan bijvoorbeeld op vrijwillige basis. Zo help je een handje mee met de maatschappij en dat geeft een goed gevoel.

Leave a comment