Ben je van plan om te gaan beleggen in goud of zilver? Dan wil je natuurlijk goed advies voordat je overgaat tot de aankoop. Naast een goud- of zilverbaar kun je er ook voor kiezen om munten te kopen. Deze kun je online bestellen of in een fysieke winkel. In dit artikel lees je over de verschillende soorten producten die er te krijgen zijn.  

Goud kopen kan slim zijn, doordat de koers vaster is dan bijvoorbeeld bij aandelen. Goud zal zijn waarde blijven behouden of zelfs stijgen. Daardoor kan het je op de lange termijn flink wat geld opleveren. Ben je van plan je goud te gaan verkopen? Dan is het verstandig om de koers goed in de gaten te houden. Zorg er ook voor dat je van tevoren je goud zelf weegt zodat je weet wat voor bedrag je ongeveer kunt verwachten. Let er op op dat de inkoper een betrouwbare weegschaal gebruikt en dat hij het goud in het zicht weegt. 

Goud kopen 

Ben je van plan om goud te kopen? Dan denk je het eerste waarschijnlijk aan een goudbaar. Een goudbaar heeft een lagere premie en zijn voorzien van een officiële stempel. Je kunt een goudbaar al vanaf 1 gram aankopen. Een gouden munt is echter ook een goede optie. Met een gouden beleggingsmunt heb je kans dat de munt in de toekomst naast zijn waarde in goud ook een verzamelwaarde opbouwt.  

Zilver kopen 

Wil je liever zilver kopen? Ook deze zijn verkrijgbaar in baren en munten. Waar je bij goud de baren vaak in grammen koop, koop je zilverbaren in kilo's. Je kunt ze, doordat ze stapelbaar zijn, eenvoudig opslaan in je huis. Het grootste verschil tussen zilver- en goudbaren is dat er bij zilverbaren een hoog btw-tarief wordt berekend. Ga je zilver munten kopen, dan heb je in de meeste gevallen niet te maken met de btw.  

Waar kun je goud of zilver kopen? 

Ben je er helemaal uit en wil je graag zilver of goud kopen? Je vindt fysieke inkopers in de meeste grote steden. Dat is fijn, want zo kun je je goed laten informeren over de verschillende opties. Tegenwoordig vind je goud- en zilverinkopers ook in de kleinere steden en dorpen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om online je goud of zilver te kopen. In de meeste gevallen is je pakket dan verzekerd en wordt het discreet verpakt.  

Leave a comment