We kennen allemaal gezelligheid. Er is niets aangenamer dan sleutelen aan je huis aanrichting om nieuwe gezelligheid te creëren. Niet alleen om te relaxen na een zware dag, maar ook om kamer voor gasten te creëren. Of misschien ga je gewoon op zoek naar een bijzondere look, die je interieur opnieuw leven inblaast. In een wereld waar kunstmatige producten steeds meer de overhand nemen, is het fijn om wat authentieke sfeer te krijgen. En dat komt in de vorm van…planten! Niemand twijfelt er aan dat een levende plant heeft een positieve tik heeft gegeven aan verschillende woonstijlen . Des te meer als je kiest voor een van twee speciale planten: de Paradijsvogelplant en de monstera. Beide planten gaan verder dan een standaard plant.

Paradijsvogelplant

De Paradijsvogelplant is misschien wel de meest opvallende van de twee. De kleurrijke, felgekleurde, zuilvormige bladeren zijn meteen opvallend. De lange bladeren zijn omringd met gouden randen en geven je ruimte een unieke eigenaardigheid. De plant is gemakkelijk te verzorgen en vereist weinig verzorging. Je hoeft alleen maar te zorgen dat de bodem van de pot vochtig blijft en de plant een indirect zonlicht krijgt. De paradijsvogelplant kopen doe je gemakkelijk online.

Monstera

De andere plant, de Monstera, ook wel de gatenplant genoemd, is net zo opvallend als de paradijsvogelplant, maar dan in een andere stijl. De bladeren van de Monstera hebben grote gaatjes in hen, wat de plant uniek maakt. De plant heeft een uitgebreide stam en kan groeien tot zo'n tweeënhalve meter. Net als de Paradijsvogelplant, de Monstera is ook eenvoudig te verzorgen. Je hoeft alleen maar te zorgen dat de grond vochtig blijft en je plant heeft voldoende indirect licht.

Deze twee planten zullen je interieur een complete make-over geven als je op zoek bent naar een unieke sfeer. Ze kunnen ook helpen om je ruimte een beetje meer kleur te geven. Het beste van alles is dat ze weinig verzorging vereisen, wat perfect is voor de drukke mensen. Het spreken is gedaan, het is tijd om je eigen paradijsvogelplant en Monstera te krijgen en je interieur opnieuw leven in te blazen!

Plantverzorging

De verzorging van kamerplanten is relatief eenvoudig. De meeste kamerplanten hebben een liefdevolle verzorging nodig om te kunnen groeien en bloeien.

  • Om de plant te verzorgen, moet je de grond in de pot regelmatig controleren. De grond moet vochtig zijn, maar niet nat. Als de grond te droog is, giet dan voldoende water over de grond. Als je te veel water giet, kan dit leiden tot wortelrot.
  • Vergeet ook niet dat kamerplanten licht nodig hebben om te overleven. Plaats de planten dus op een plek waar ze indirect zonlicht krijgen. Als de planten te weinig licht krijgen, zullen de bladeren verwelken of verkleuren.

Leave a comment