We weten allemaal hoe frustrerend het kan zijn als onze planten voortdurend zorg en aandacht nodig hebben. Of het nu gaat om het controleren van de vochtigheid van de grond, het zorgen voor voldoende licht of het bestrijden van ongedierte, het kan moeilijk zijn om alles bij te houden. Gelukkig zijn er een aantal tuinplanten die relatief weinig onderhoud vergen. Hier zijn 12 van onze favorieten:

 1. Cactussen – Cactussen behoren tot de meest onderhoudsarme planten die er zijn. Ze hebben niet veel water of licht nodig, en zijn relatief resistent tegen ongedierte en ziekte.
 2. Sedum – Sedum is een andere plant die het goed doet met weinig water en licht. Het is ook vrij tolerant voor slechte bodemomstandigheden.
 3. Vetplanten – Vetplanten lijken op cactussen omdat ze niet veel water of licht nodig hebben. Ze zijn ook zeer gemakkelijk te verzorgen en zijn bestand tegen ziekten en plagen.
 4. Luchtplanten – Luchtplanten zijn uniek omdat ze geen grond nodig hebben om te groeien. Alles wat ze nodig hebben is een beetje water en licht, en ze zullen gelukkig zijn.
 5. Varens – Varens zijn een geweldige optie voor degenen die een plant willen die weinig onderhoud nodig heeft, maar er toch weelderig en groen uitziet. Ze hebben niet veel water of licht nodig, en kunnen wat schaduw verdragen.
 6. Spinplanten – Spinplanten zijn niet voor niets een van de populairste kamerplanten. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen, hebben niet veel water of licht nodig, en zijn redelijk bestand tegen ongedierte.
 7. Slangenplanten – Slangenplanten zijn een andere geweldige optie voor wie op zoek is naar een onderhoudsarme plant. Ze hebben niet veel water of licht nodig, en kunnen zelfs wat verwaarlozing verdragen.
 8. Bamboe – Bamboe is een geweldige plant voor degenen die iets willen dat gemakkelijk te verzorgen is, maar toch een beetje interesse toevoegt aan hun tuin. Het heeft niet veel water of licht nodig, en is zeer ongediertebestendig.
 9. Mos – Mos is een geweldige plant voor degenen die iets willen dat weinig onderhoud vergt en er toch mooi uitziet. Het heeft niet veel water of licht nodig, en kan zelfs wat schaduw verdragen.
 10. Ivy – Ivy is een populaire keuze voor degenen die willen een plant die is gemakkelijk te verzorgen, maar ziet er nog steeds mooi. Het heeft niet veel water of licht nodig, en is zeer tolerant voor verschillende grondsoorten.
 11. Palmen – Palmen zijn een goede keuze voor wie een plant wil die gemakkelijk te verzorgen is en er toch tropisch uitziet. Ze hebben niet veel water of licht nodig en zijn goed bestand tegen ziekten en plagen.
 12. Orchideeën – Orchideeën zijn een populaire keuze voor degenen die een plant willen die mooi is en toch weinig onderhoud vergt. Ze hebben niet veel water of licht nodig.

Heb je inspiratie opgedaan en ga jij de tuin binnenkort op de schop nemen? Hier kan je eenvoudig online planten kopen.

Leave a comment