Het spreekwoord “als je haar maar goed zit” zal je waarschijnlijk bekend klinken. Wat veel mensen echter niet weten, is dat er een diepere betekenis aan dit spreekwoord vast zit. Het is natuurlijk altijd fijn wanneer je haar goed zit en er goed uitziet, maar wanneer het haar er glanzend en verzorgd uitziet zegt dit ook iets over het lichamelijk welzijn. Dit vertaalt zich namelijk sterk naar de status van het haar. Om ervoor te zorgen dat je haar er glanzend en vol uitziet is een goede verzorging noodzakelijk. Daar lees je in dit blog meer over.

Voeding en vitamines

Wist je dat haar bestaat uit dode cellen die uit de bovenste laag van de huid groeien? We hebben gemiddeld zo’n honderdduizend haren op ons hoofd en deze groeien gemiddeld drie tot zeven jaar oud voordat ze uitvallen. Om al deze haren goed te verzorgen zijn voeding, vitamines en mineralen belangrijke elementen en noodzakelijk voor gezonde haargroei. Er zijn wel dertien verschillende vitamines en talloze belangrijke mineralen en spoorelementen. Deze zijn afkomstig uit onze voeding. Wanneer we ons lichaam niet genoeg voeden met deze elementen zal ons haar er ongezond uitzien en zelfs kunnen uitvallen. Andere redenen waarom haar kan uitvallen zijn onder andere leeftijd, genetische bepaling, ziektes, stress en roken. Sommige van deze oorzaken kunnen niet worden voorkomen, maar gezonde voeding en levensstijl hebben veel positieve effecten.

Haarverzorging

Haarverzorging verschilt dus per situatie, maar daarnaast ook per haartype. Doorgaans wordt er onderscheid gemaakt tussen haarverzorging voor droog haar, vet haar, dun haar, roos en beschadigd haar. Droog haar wordt gekenmerkt door een ruw gevoel, gespleten punten en breekt makkelijk af. Dit kan komen door een te lage talgvetproductie, temperatuurinvloeden, een beschadigde haarstructuur en leeftijd. Bij vet haar wordt juist meer vet geproduceerd en kan moeilijk in model te brengen zijn. Temperatuurwisselingen kunnen hier grote invloed op hebben. Haar kan beschadigen door blootstelling aan de zon, kleuren, het gebruik van een stijltang, ga zo maar door. Welke verzorging jouw haar nodig heeft hangt dus af van jouw haartype.

Moroccanoil

Je hebt waarschijnlijk wel een van Moroccanoil gehoord. Dit merk biedt verschillende verzorgingsproducten aan voor haar en lichaam, allemaal op basis van arganolie. Met de producten van Moroccanoil maak je jouw haar weer gezond en stralend. Probeer bijvoorbeeld eens het moroccan oil shampoo of de moroccanoil curl. Je kunt de producten op veel verschillende plekken kopen, bijvoorbeeld in de drogisterijen en verschillende online webshops. Binnen een paar klikken jouw favoriete verzorgingsproducten op de deurmat, zo makkelijk kan het zijn.

Leave a comment