Het is in de bouw belangrijk om gebruik te maken van de juiste strategieën. Zo vergroot je namelijk de kans dat je met jouw bedrijf in de bouw alle taken op een nette manier uit kan voeren. Daarbij is het verstandig om binnen het bedrijf duidelijk te hebben welke opties en mogelijkheden er allemaal zijn. Zo zal je er bijvoorbeeld voor willen zorgen dat je als bedrijf zijnde de best opdrachten van projecten binnen kan gaan halen. Door het binnenhalen van projecten is het als bedrijf in de bouw uiteindelijk mogelijk om op financieel vlak gezond te blijven. Je wil er als bedrijf dan ook voor zorgen dat je eindigt met projecten die bij de onderneming gaan passen. Tegelijkertijd zal je dit moeten doen voor een goede prijs waaraan je met de onderneming ook nog netjes kan verdienen. 

 

Tendermanagement 

De inzet van tendermanagement is dan ook zeker aan te raden binnen het bedrijf van de bouw. Met het gebruik van deze vorm van management vergroot je namelijk de kansen van jouw bedrijf om de juiste opdrachten van projecten binnen te halen. Daarbij is het belangrijk om rekening te houden met diverse vormen van regelgeving die binnen de projecten van de bouw zeer belangrijk zijn. Het inzetten van een specialist op het gebied van tendermanagement is dan ook zeker aan te raden voor de bouwbedrijven die zichzelf graag serieus nemen. Ook is het op deze manier dus effectiever haalbaar om de juiste aanbestedingen binnen te halen met de onderneming. Door deze aanbestedingen zorg je er als bedrijf voor dat je geschikte projecten uit kan voeren. De aanbestedingswet in Nederland heeft daarbij diverse zaken opgesteld waarop gelet zal moeten worden. 

 

De gids proportionaliteit

Deze wet voor de aanbestedingen bestaat daarbij uit vier verschillende onderdelen. Eén van deze onderdelen richt zich op de gids proportionaliteit. Bij deze gids is het vooral belangrijk om te letten op punten als de richtlijnen die te maken hebben met het aanbesteden van partijen voor een project. Met slechts één bouwproject kan je namelijk te maken krijgen met verschillende partijen die gaan samenwerken. De richtlijnen binnen deze gids zullen daarbij duidelijkheid bieden voor de betrokken partijen. De gids proportionaliteit bestaat uit drie onderdelen. Eerst wordt er gelet op de voorfase van het project. Daarbij wordt duidelijk gemaakt hoe de proportionaliteit tijdens het project duidelijk gemaakt moeten worden aan de partijen. Het tweede onderdeel richt zich op het opstellen van de documenten voor de aanbestedingen. In het laatste deel wordt er vooral gelet op de aanbestedingsfase zelf. 

Leave a comment