Er worden elk jaar weer ontelbare pakketjes verstuurd over de gehele wereld. Zeker ten tijde van de pandemie is de consument nog meer online gaan bestellen en wordt er wereldwijd nog meer verstuurd. Al deze producten die verzonden moeten worden hebben goed en stevig verpakkingsmateriaal nodig. Het liefst materiaal wat duurzaam is en opnieuw gerecycled kan worden. Dit artikel schijnt zijn licht over een soort type verpakkingsmateriaal en dat zijn de luchtkussens.

 

Wat is de functie van luchtkussens tijdens het verzenden van een pakketje?

Luchtkussens, daar springen kinderen toch heel graag op? Nee, dat is niet de luchtkussen waar het in dit artikel overgaat, maar over luchtkussens als verpakkingsmateriaal. Als je als bedrijf of particulier veel producten verkoopt die breekbaar zijn dan kan het handig zijn om van die plastics luchtkussens te plaatsen in de doos. Luchtkussens zorgen ervoor dat de producten niet gaan schuiven en kunnen stoten opvangen. Ze bieden dus extra goede bescherming aan het product tijdens de verzending. Er valt genoeg te kiezen wat betreft luchtkussens, want ze zijn te koop in verschillende soorten en maten.

 

Een luchtkussenmachine gebruiken voor luchtkussens

Luchtkussens kun je zelf aanschaffen, maar je kan ook besluiten om een luchtkussenmachine aan te schaffen. Dit is zeker handig als je vele pakketjes per dag verstuurt. Het is dan niet meer nodig om steeds weer luchtkussens aan te schaffen, want je kunt ze gewoon zelf maken met een eigen machine. Op de lange termijn haal je de kosten er meer dan uit. Voordelen van een luchtkussenmachine is dat de opslagruimte minimaal is tot het moment van het gebruik. Daarnaast heb je de productie van je opvulmateriaal helemaal in eigen handen en is het zeer eenvoudig om luchtkussens zelf te maken. Tot slot is het mooi meegenomen dat je geen grote voorraad nodig hebt aan materiaal. 

 

Wil je een luchtkussenmachine kopen of huren?

Als je standaard veel verzendingen hebt dan is een luchtkussenmachine kopen waarschijnlijk de beste optie. Maar er bieden ook genoeg bedrijven luchtkussenmachines aan te huur. Zo zit je nergens aan vast en hoef je niet direct een grote investering te doen. Zo’n machine huren is vooral handig als je net een piekmoment hebt in je bestellingen. Veel bedrijven huren dan ook een luchtkussenmachine een aantal weken voordat het bijvoorbeeld kerst wordt. Zo kunnen ze alle producten tijdens deze drukke periodes stevig verpakken en verzenden. Zodra de drukke periode over is zit je niet met een machine die je toch bijna niet meer gebruikt. Huren is daarom ideaal.
 

Leave a comment