Jouw huis kan vast wel wat extra aandacht gebruiken. Je maakt het ongetwijfeld geregeld schoon maar hoe zit het met het onderhoud en het uiterlijk in het algemeen? 2022 is het jaar van vernieuwing en dus kijken we ook met een kritische blik naar ons huis, de plek waar we een groot deel van onze tijd doorbrengen. Wat moet daar anders? Wat kan er beter? In deze blog loop ik met je door die punten heen. Lees je mee?

Achterstallig onderhoud

Laten we allereerst een rondje lopen door de woning en eens goed kijken naar de voorzieningen en het hang en sluitwerk. Is alles nog van goede kwaliteit of moet het één en ander vervangen worden? Inventariseer dit en los het op om eventuele verdere schade te voorkomen. Zelfs een lekkende kraan die gerepareerd wordt, kan het woongemak al vergroten! Daarnaast ziet de boel er ook een stuk beter uit als er geen rottend houtwerk te zien is en als de muren een fris likje verf gehad hebben.

Een mooie vloer van kwaliteit

En over de muren gesproken, die vormen natuurlijk de basis van het huis, samen met de vloer. Heeft de vloer niet ook eens wat aandacht nodig. We zijn ons er misschien onbewust van maar die vloer is heel bepalend voor de sfeer in huis. Een vloer die het huis een klassieke en warme sfeer geeft is een visgraat vloer. En je hoeft, als je daarvoor kiest, niet eens voor echt hout te gaan. Je kan ook kiezen voor laminaat. Dat is vaak voordeliger en ook beter te onderhouden.

Kies een stijl

Wil je jouw woning straktrekken? Kijk dan naar de stijl van je interieur. Welke stijl overheerst en welke items steken daarvan af. Tijd om die eruit te gooien en zo alles tot één geheel te maken. Dat ziet er vaak mooier uit en geeft ook meer rust.

Iets ouds en iets nieuws

Ben je het nu niet meer eens met de overheersende stijl van je interieur? Dan is het misschien tijd om alles helemaal om te gooien en nieuwe meubels in huis te halen. Dat kan best een verbouwing zijn maar het is ook wel heel leuk en spannend. Wisselen van interieur geeft toch een beetje het gevoel van verhuizen zonder dat je jouw vertrouwde plekje hoeft te verlaten.

Zo maar je jouw huis ook helemaal klaar voor het nieuwe jaar, dat is nog eens een voorjaarsschoonmaak!

Leave a comment