Het nieuwe jaar is net begonnen en het is nog een raadsel wat dit jaar ons allemaal gaat brengen. Buiten hebben we nog niet veel tijd doorgebracht vanwege het frisse en regenachtige weer, maar er breekt hier en daar al een voorzichtig zonnetje door. Ondanks dat het nog niet de tijd van het jaar is, is het helemaal niet verkeerd om alvast weg te dromen van de eerste zonnestralen van het jaar. Het moment dat je merkt dat je je winterjas niet meer nodig hebt, je je zonnebril weer uit de lade kunt pakken en echt kunt genieten van het buiten zijn. Als je een tuin of een balkon hebt, dan wil je hier straks natuurlijk weer optimaal gebruik van maken. Vaak zijn we ons wel bewust van de inrichting en woonstijl binnen, maar hoe zit dat eigenlijk met onze buitenruimte? De tuin wordt vaak niet meegenomen in de styling en dat is zonde. Tijd voor verandering dus met deze tips.

Verlichting

Verlichting is de basis van de sfeer, zowel binnen als buiten. Buitenverlichting verfraait je tuin, balkon of terras direct en zorgt voor sfeer het hele jaar door. Tegenwoordig is buitenverlichting enorm veelzijdig en vind je dus voor ieder hoekje wel een geschikte lamp. Het maken van een lichtplan is aan te raden, zodat je rekening kunt houden met de aansluiting. In het lichtplan maak je onderscheid tussen functionele verlichting, sfeerverlichting en accentverlichting. Dé tip is om voor draagbare buitenlampen te gaan. Geen gedoe met aansluiting en je kunt ze overal neerzetten of ophangen. Eenmaal opgeladen geven ze genoeg uren licht om buiten als sfeermakers op tafel te worden gezet.

Tuinmeubelen

Ook tuinmeubelen zijn belangrijk. Hiermee kun je van de zomer lekker relaxen of juist lang tafelen met je vrienden na een gezellige barbecue. Tuinmeubelen kun je kiezen in verschillende materialen, zoals kunststof, hout, aluminium of metaal. Doe voordat je de tuinmeubelen aanschaft onderzoek naar de voor- en nadelen van iedere materiaalsoort. Heb je bijvoorbeeld geen ruimte om de meubelen in de winter binnen te zetten, ga dan liever niet voor aluminium tuinmeubelen. Ook is het leuk om eens voor iets anders te kiezen, zoals een fijne hangmat of een ultieme loungebank.

Accessoires

Heb je een grote tuin, dan is het aan te raden om deze op te delen in verschillende hoekjes met kronkelende paadjes. Voor meer diepte kun je het beste donkere ondergronden of achtergronden gebruiken, hierdoor steekt het groen mooi af. Verder mag je de aankleding groots aanpakken. Om met jouw tuin de show te stelen kun je kiezen voor een fontein of een houtgestookte hottub. Met een hottub kachel wordt het water opgewarmd en kun ook lekker relaxen als het buiten iets frisser is of in de avond afkoelt. Wedden dat jouw tuin deze zomer de place to be is voor al je vrienden?

Leave a comment