Het uitbreiden van je bedrijf pakt voor iedereen anders uit. Maar in de basis zijn de stappen wel hetzelfde, of je nu een bouwbedrijf runt of werkt als tuinman. In deze blog geef ik je wat tips voor je bedrijf. Zeker als je zoiets praktisch doet als het werk dat je uitvoert in de bedrijven die ik hierboven noem, zo weet je wat jouw volgende stappen mogelijk kunnen zijn. Lees je mee?

Een eigen kantoorruimte

Als je als tuinman werkt of een bouwbedrijf hebt, werk je veel op locatie. Maar voor het regelen van de financiën, het ontvangen van klanten voor overleg heb je een kantoorruimte nodig. Sommige mensen richten hiervoor een ruimte in huis in maar als je de mogelijkheid en het budget hebt, kies dan voor een ruimte elders. Dat komt vaak professioneler over, en zorgt ervoor dat je werk en privé goed gescheiden kunt houden.

Goed georganiseerde agenda

Zoals ik al zei, werk je veel op locatie en moet je dus goed je agenda bijhouden om te voorkomen dat afspraken door elkaar heen gaan lopen, dat komt immers niet zo professioneel over. Goed organiseren is een hele kunst op zich. Dit is iets dat je kunt leren of waarvoor je iemand aan kunt nemen die zich ontfermt over de agenda.

Werk met je handen

In de maatschappij wordt soms nog neergekeken op dit soort werk maar het mag duidelijk zijn dat dit een heel vak op zich is. Dit soort werk is enorm belangrijk in de samenleving en wordt steeds belangrijker. Professionele lui vinden kan lastig zijn maar is heel belangrijk. Dit zorgt er immers voor dat jij projecten naar de wens van de klant kan opleveren.

Geordend en overzichtelijk

Het werk en je materialen zelf moet je goed bijhouden, hierdoor gaan ze beide langer mee en dit heeft invloed op het werk dat je doet. Zo is betrouwbaar materiaal enorm belangrijk voor de veiligheid, zeker wanneer je in de bouw werkt.

Praktisch uitgebreid

Wil je een stapje verder kijk dan naar een praktische uitbreiding zoals een heftruck occasion. In alle velden die ik eerder in deze blog noem, kan deze machine van pas komen. Als je je afvraagt waar je dit kan vinden, kun je terecht op de website Trucks.nl. Kijk daar naar de verschillende advertenties en kies degene uit die het meest bij jouw wensen past, neem vervolgens contact op met de verkoper en overleg over een bezichtiging en de prijs! Zo geregeld.

Leave a comment