Veel mensen dromen ervan om voor zichzelf te beginnen. Hoe fijn is het als je je kan richten op het werk dat jij wíl doen, belangrijk vindt en waar je goed in bent? Eigen baas zijn is een grote verantwoordelijkheid maar ook een grote vrijheid. Denk alleen maar aan het idee dat jij je eigen uren in mag delen! In deze blog vertel ik je meer over het ideale ZZP leven en wat je dus kan doen om het te verwezenlijken. Lees je mee?

Het kantoor thuis of elders

Om goed te kunnen werken, heb je een fijne werkplek nodig. Beginnende ZZP’ers werken al snel vanuit huis maar dan kunnen werk en privé door elkaar gaan lopen en dat kan voor spanning of slordig werk zorgen. Regel dus een fijne kantoorruimte in huis of ergens anders en richt dit gezellig maar niet te druk in. Zo heb je een plek om naar toe te gaan voor werk, ontmoetingen en besprekingen maar ook een plek met een deur die je ’s avonds, als je naar huis gaat, achter je dicht kan trekken.

Een uitgebreid netwerk

Als ZZP’er ben je afhankelijk van het netwerk dat je hebt om opdrachten binnen te halen. Het is dus geen overbodige luxe om eens te leren hoe je jouw netwerk kan uitbreiden en het beste kan inzetten. Gelukkig zijn er tal van cursussen die je hier meer over kunnen vertellen. Want een netwerk hebben is één ding, maar het behouden en gebruiken is weer iets heel anders.

Van A naar B

Niet iedereen heeft zomaar een auto tot zijn of haar beschikking maar als ZZP’er is het wel fijn om mobiel te zijn. Zodat je bijvoorbeeld naar afspraken toe kan. Gelukkig kan je kiezen voor zakelijk leasen. Zo heb je toch een auto ter beschikking voor je werk. Zakelijk leasen is een veel gekozen vorm van vervoer door ZZP’ers. Je kan een mooie lease.auto zo vinden op de website van Lease.auto . Hier zie je ook gelijk wat je wel en niet van een contract bij hen kan verwachten.

Extra bijgeleerd

Zojuist noemde ik de cursus voor je netwerk al, maar er is nog veel meer om te leren. Als ZZP’er ben je niet alleen bezig met je vak maar ook met het management van jezelf, daarin is altijd meer te leren. Door te blijven leren, kom je vooruit en dat komt jouw bedrijf en naam alleen maar ten goede.

Leave a comment