Een tuin gebruiken we vaak niet het hele jaar door, terwijl dat wel zou kunnen. En nu denk je: toch niet in Nederland? Maar toch wel! Met een fijne wicker loungeset, warme dekens en eventueel een heater is het heerlijk om tijdens koude winteravonden buiten te zitten. Goed, in die maanden gebruiken we onze tuin wel minder als je het vergelijkt met de zomer. Maar we kunnen de boel niet aan het lot overlaten, dan hebben we er in de lente niks meer aan. Lees je mee?

In de vakantietijd

Als je het namelijk op z’n beloop laat dan moet je in de lente eerst bezig gaan met het opknappen van de tuin voordat je ervan kan gaan genieten. Een tijd waarvoor je sowieso alles gedaan wilt hebben is de vakantietijd. Meestal is dat zo rond de zomer en als je van plan bent op vakantie te gaan, is het des te belangrijker dat je daarvoor en daarna tijd inplant voor de tuin omdat de boel anders zo maar dood kan gaan en dan kan je van vooraf aan beginnen. Let er dus op wanneer je weggaat en kijk wat er op dat moment in de tuin moet gebeuren, breng kwetsbare spullen binnen en denk de meubels af met een tuinmeubelhoes.

Gedurende koude seizoenen

In de koude seizoenen is het belangrijk om veel op het weer te letten. De temperatuur kan je precies vertellen wat je met je tuin moet doen. Als het kouder wordt, gaan we meer naar binnen maar zolang de temperatuur boven een bepaald punt blijft, kan onkruid door blijven groeien en zo neemt het zonder dat je het merkt je tuin over. Als het niet vriest, heeft je tuin aandacht nodig, dat is in feite de regel.

Meer plezier van je tuin

Wil je nu meer uit je tuin halen, die buitenkamer, dat verlengstuk van je huis? Voeg er dan activiteiten aan toe. Kook je graag? Dan is wellicht een mooie barbecue een goede uitkomst. Of misschien heb je kinderen die met wat extra speelmateriaal veel meer gebruik kunnen maken van de tuin. Zo blijft deze ruimte gedurende alle seizoenen vol met leven en dat is niet alleen leuk om te zien en te doen, het is ook nog eens hartstikke goed voor onze gezondheid om tijd buiten door te brengen. Het soort weer heeft daar immers niks mee te maken en met een tuin heb je toch de luxe om dat in privacy te kunnen doen.

Leave a comment