We hebben als mens een aantal basisbehoeftes waar we toch steeds in voorzien moeten worden. Die basisbehoeftes zijn onder andere voedsel en ook onderdak. En als je dan onderdak nodig hebt, is het helemaal fijn als een huis ook een thuis wordt. Ben jij op zoek naar een nieuw huis? Dan is deze blog voor jou! Ik vertel je waar je op moet letten als het gaat om de keuzes die komen kijken bij de zoektocht naar een nieuw stulpje. Lees je mee?

Waar ben je naar op zoek?

Allereerst is de vraag heel simpel en tegelijkertijd heel groots: wat wil je, waar ben je naar op zoek? Wil jij graag verhuizen omdat er gezinsuitbreiding op komst is, omdat je dichter bij je werk wilt gaan wonen of omdat het huis van je dromen te koop staat? Dit zijn hele goede voorbeelden die leidend kunnen zijn in de zoektocht naar jouw droompaleis.

Wat kan je met het heden en de toekomst?

Dan de praktische kant. Om te weten wat je kan kopen moet je niet alleen de markt in de gaten houden, je zal ook je financiën op orde moeten stellen. De koop van een huis is niet niks en je kan niet alleen in het nu leven met zo’n beslissing. Hoe lastig en onzeker het ook is, je zal ook een beetje naar de toekomst moeten kijken. Hoe staat het met de samenstelling van je gezin, zou daar binnenkort wat kunnen veranderen? Of hoe zit het met je werk, blijf je nog lang op dezelfde plek? Allemaal dingen die van invloed kunnen zijn op je huiswens maar ook op je financiële plaatje. Je hypotheek kan je bijvoorbeeld van tevoren berekenen en zo kan je ook zien wat je vaste kosten worden als je bijvoorbeeld kiest voor hypotheekrente 20 jaar vast. Je maximale hypotheek berekenen kan op de website Hypotheekrente.nl snel en eenvoudig.

Kant-en-klaar of klussen

En dan, in de zoektocht zelf, wil je een huis dat al helemaal af is en waar je zo in kan of wil je er juist zelf nog aan klussen? Sommige mensen vinden het wel zo makkelijk en overzichtelijk om er meteen te kunnen wonen en andere willen zelf ook bouwen aan hun nest. Door dit soort zaken voor jezelf helder te maken, wordt de zoektocht makkelijker omdat je dingen kan wegfilteren en andere dingen specifiek kan uitzoeken, zo zit je sneller in je nieuwe stulpje.

Veel woonplezier alvast!

Leave a comment