Nu het voorjaar er weer aan zit te komen is het binnenkort eindelijk de tijd van het jaar om de tuin weer klaar te maken voor lekker weer. Hierbij zal de nodige voorbereiding uitgevoerd moeten worden om er ook dit jaar weer voor te zorgen dat we de warmere maanden van dit jaar kunnen genieten in de eigen tuin. Daarvoor zullen we een paar zaken moeten regelen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om ervoor te zorgen dat de planten en bloemen er in de tuin weer prachtig uit gaan zien. Ook is het niet geheel onbelangrijk om wederom een comfortabele zitplek in de tuin te creëren. Dat kan bijvoorbeeld gedaan worden in de vorm van een lounge. Daarnaast is het ook noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de muren en schutting in de tuin er weer stevig en goed bij zullen staan.

 

Schuttingen 

De schutting speelt een grote rol in het uitzicht van de tuin. In Nederland zijn de meeste tuinen te vinden bij rijtjeshuizen, waardoor de meeste tuinen dus ook een schutting nodig zullen hebben. Een schutting zorgt er in de basis vooral voor dat de nodige privacy in de tuin gebracht zal worden. Toch is dat niet het enige wat een schutting kan doen. Daarnaast bepaalt de schutting namelijk waar je naar kan kijken als je in de tuin zit. Daarom is het aan te raden om te kiezen voor een schutting dat er mooi uit zal zien. Ook kan je de schutting als en muur gebruiken door de nodige zaken aan de schutting op te hangen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan plantjes, lampjes of andere vormen van decoratie voor in de tuin. 

 

Trellis schermen 

Wanneer je niet alleen maar een houten schutting in de tuin wilt zien is het altijd mogelijk om voor afwisseling te kiezen. Een trellisscherm zal deze afwisseling kunnen bieden. Deze schermen bestaan uit een houten omlijsting met daarin een gaas. Door dit gaas is het mogelijk om meer te zien dan alleen maar een houten schutting. Zo kan je op deze manier bijvoorbeeld een uitzicht maken, maar ook is het mogelijk om een klimplant in het gaas te laten groeien. Hierdoor kan je nog meer groen in de tuin brengen en toch laat je tegelijkertijd de schutting in de tuin er ook leuker uitzien. Je kan veel verschillende soorten van het trellisscherm vinden bij Hillhout. Zij kunnen bij veel onderdelen voor in de tuin helpen, zodat jouw tuin er deze zomer weer prachtig uit zal zien.

Leave a comment