De lente is in zicht en dan is het in principe het al bijna zomer. Tijd voor de camping. Oké het is misschien niet meteen om de hoek maar het mag duidelijk zijn dat we er nu al naar uit kijken. En hoe fijn is het dat we nog even hebben om ons klaar te maken voor de zomer, het belooft nu al een prachtige tijd te worden en we willen er extra van genieten. Een eigen plekje op de camping is dan een mooie manier om dit seizoen in alle rust en in al het plezier door te brengen. Lees je mee?

Waar wil jij zitten en waarom?

Als je hebt besloten: wij gaan een staplaats op de camping huren of zelfs kopen, dan is de volgende vraag: waar ga je dat doen? Er zijn namelijk tal van campings op de wereld en je keuze begint dus bij het overwegen in welk land je wilt zitten. In Nederland is lekker dichtbij maar misschien vind je het weer te onvoorspelbaar, het buitenland is een stuk verder weg maar misschien vind je daar wel dat ultieme vakantiegevoel. Daarnaast kan je besluiten of je wilt kamperen in een tent of liever voor een stacaravan of zelfs een chalet wilt gaan.

Kant en klaar of tover het om?

Tot die laatste optie wordt steeds vaker besloten. Maar stel je hebt jouw perfecte plekje gevonden op, bijvoorbeeld, een gezellige camping in zeeland. Wil je dan juist voor een chalet gaan dat al helemaal af is of wil je zelf nog iets te verbouwen hebben. Als je voor iets gaat dat al helemaal af is, kan je er meteen in en kan je ook straks direct beginnen met vakantie vieren. Maar het verbouwen kan ook als een hele leuke activiteit gezien worden. Zo kan je een oud krot opknappen met mooie nieuwe keralit gevelbekleding. Pak de isolatie in huis aan en knap de voorzieningen op. In de lente kan je ook je handen uit de mouwen steken om de tuin aan te pakken, vaak kan die na een paar seizoenen verwaarlozing ook wel wat aandacht gebruiken. Op de voorzieningen na zijn dit allemaal aanpassingen aan de buitenkant die ervoor kunnen zorgen dat jouw plekje op de camping er straks tiptop uitziet.  De binnenkant wil iedereen uiteraard anders, dus daar kan ik niet zoveel over zeggen, maar gelukkig heb je nog genoeg tijd voor de zomer aanbreekt!

Leave a comment