Een tijd op reis gaan naar plekken waar je al lang heen wilde, kan voelen als een droom die uit komt. En dat is ontzettend begrijpelijk, de kans om weg te gaan is er een om met beide handen aan te pakken. Voordat je op reis gaat zijn er vaak een hoop dingen die je nog moet regelen. Het inpakken van je tas, zorgen dat je alles klaar hebt liggen, maar ook is het verstandig om te lezen wat de cultuur is in het land, wat de normen en waarden zijn. Daarnaast is vaccineren meestal ook een onderdeel van de voorbereiding. Zeker in het oosten is het een enorme aanrader om dit te doen, het kost je wat geld, maar dat is niet zonder reden. Hoewel het lang niet altijd verplicht is, is het in veel landen wel een dringend advies. Hier wordt kort uitgelegd waarom je er goed aan doet om je te laten vaccineren en wat er zo belangrijk is aan een reisvaccinatie.

Ziekte

Uiteindelijk is het nemen van een reisvaccinatieshet meest belangrijk om te voorkomen dat je ziek wordt. Als je zelf uit een heel ander land komt, met een ander klimaat, ben je eerder een stuk zieker dan mensen die al jaren in het desbetreffende land wonen. Het probleem bij de ziektes waar je je voor laat vaccineren is dat je de kans loopt om zo ziek te worden dat je het eventueel niet overleeft. Bovendien is het heel besmettelijk. Dus als je reist met reisgenoten lopen hun automatisch ook gevaar om ziek te worden, ook als ze wel een vaccinatie hebben. Dus je verkleint de kans om ziek te worden enorm.  

Medische mogelijkheden

Dat de medische voorzieningen in eigen land heel goed geregeld zijn hoeft niet automatisch te betekenen dat dat op je bestemming ook het geval is. Vaak is dit ook een van de redenen waarom mensen een opgelopen ziekte niet overleven, niet perse omdat ze niet beter te maken waren, maar omdat er simpelweg niet de voorzieningen waren die nodig waren om beter te kunnen worden, denk aan medicatie, maar ook dingen als hygiëne spelen een grote rol. Je kunt een BMR vaccinatie heel snel regelen en het is het absoluut waard als je ziet hoeveel risico je loopt als je het niet doet.

Zekerheid

Ook voor je eigen gevoel is het heel prettig als je gevaccineerd bent, het laatste wat je wilt is reizen en ondertussen bang zijn dat je iets oploopt omdat je de vaccinatie niet hebt gehaald.

Leave a comment