Heb je een grote collectie wijnen? Dan wil je deze ook zo lang mogelijk goed houden. De gasten in jouw horecazaak zullen hierdoor immers altijd een goede smaakbeleving krijgen. Daarnaast hoef je niet snel over te gaan tot de aankoop van een nieuwe voorraad. Je kunt voor het behouden van de lange levensduur kijken naar een wijnkoelkast. Deze speciale koelkast voor wijn zorgt ervoor dat je lang mogelijk plezier kunt houden van de wijnflessen in jouw assortiment. Maar wat kunnen de koelkasten precies voor jou betekenen? En welke specificaties zorgen hiervoor?

Een wijnkoelkast zorgt voor een constante temperatuur

Een wijnkoelkast is een koelkast die speciaal ontwikkeld is voor het koel houden van verschillende wijnsoorten. Zo zijn er modellen die geschikt zijn voor uitsluitend witte of rode wijn, waarbij er een constante temperatuur in het gehele apparaat is. Ook heb je de mogelijkheid om een model aan te schaffen met meerdere zones, zodat witte en rode wijn in dezelfde koelkast kunnen liggen. Door de constante temperatuur zal de wijn een langere levensduur hebben en blijft de smaak ook beter behouden. Jij hoeft hiervoor alleen nog maar de juiste temperatuur te bepalen, zodat je deze instellingen plaatst en er geen omkijken meer naar hebt.

UV-straling komt niet bij de wijnflessen

De wijnkast is daarbij ook een goed middel om de beschikbare wijnen tentoon te stellen. De koelkasten zijn namelijk voorzien van een glazen deur, zodat je in één oogopslag ziet welke wijnen er nog op voorraad zijn. De uitstraling hiervan biedt tevens meer luxe. Echter heeft het glas nog een belangrijke functie. Het glas houdt namelijk de UV-straling tegen, waardoor deze straling niet meer door kan dringen in de wijnfles. Ook dit biedt voordelen voor de levensduur van de wijn. De chemische samenstelling blijft behouden en de rijke smaak van jouw wijn blijft tot de fles leeg is. Je kunt de koelkast hierdoor op iedere plaats zetten, zonder rekening te moeten houden met zonlicht.

Een goede luchtvochtigheid in de koelkast

Als je de wijnkoelkast hebt aangeschaft, heb je nog een voordeel van dit handige product. De luchtvochtigheid is namelijk ook goed geregeld in de koelkast. Deze luchtvochtigheid zorgt dat de kurk niet te droog wordt, zodat deze niet afbreekt en er ook geen zuurstof in de fles komt. Ook zal het nooit te vochtig zijn, waardoor er geen schimmels en muffe geurtjes in de koelkast voorkomen. Je hoeft zelf niks in te stellen. De wijnkoelkasten doen dit namelijk allemaal voor jou. Jij hoeft alleen nog de wijnfles naar keuze uit de koelkast te halen en te serveren aan jouw gasten.

Leave a comment