Als je een beetje van sporten houdt, dan wil je dit al snel fanatiek gaan oppakken. Je wil dingen uitproberen die je resultaten verbeteren, die je je beter laten voelen en over het algemeen het plezier en succes in je sport bevorderen. We snappen dit en vinden het fijn dat je dit zo serieus neemt. Het is namelijk heel goed voor je om het zo serieus te nemen. Sporten is gezond voor je, zowel fysiek als mentaal. Daarnaast is het zo dat je een enorme carry over hebt naar vele andere aspecten van je leven. Je leert gedisciplineerd te zijn, ergens hard voor te werken, je te verdiepen in dingen en ga zo maar door. Wij raken er niet over uitgepraat, maar nu is het tijd om tot de kern te komen; wat heb je nodig als je fanatiek gaat sporten? We vertellen je alles over dingen die je enorm kunnen helpen met het herstel en je resultaten. 

Supplementen

Allereerst de supplementen. Door velen worden supplementen als lariekoek gezien, maar het is wel degelijk enorm goed voor je. Supplementen kunnen je helpen beter te functioneren, beter te herstellen en ga zo maar door. Wij zijn om deze reden enorm fan van het gebruik van supplementen, maar dan wel de juiste. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij whey isolaat. Whey isolaat is de meest pure vorm van whey, een vorm van eiwit. Whey, en eigenlijk eiwit, helpt je spieren onder andere te herstellen en hiermee te groeien. Ook EAA, ook wel aminozuren genoemd, kunnen erg veel voordelen voor je bieden. Daarnaast is het gebruik van bijvoorbeeld creatine in bepaalde gevallen sterk aan te raden. Creatine is het meest onderzochte sportsupplement en werkt enorm goed voor fanatieke sporters.

Slaap

Daarnaast is slaap enorm belangrijk voor het herstel. Je herstel heeft direct een grote impact op je resultaten, daarmee is dus slaap en je herstel in het geheel enorm belangrijk. Je slaap is het moment waar je lichaam de kans krijgt even tot rust te komen. Er gebeurt enorm veel op het moment dat je slaap met je lichaam, maar dat is eigenlijk te complex en uitgebreid om hier te kunnen bespreken. Het is wel belangrijk dat je weet dat je minimaal 8 uur moet slapen per nacht als je fanatiek sport om goed te herstellen. 

Leave a comment