Het opvoeden van een hond kan soms lijken op het opvoeden van een kind. Er wordt niet voor niets gezegd dat je eerst een hond moet nemen, voor je aan kinderen begint. En die viervoeters maken je het niet altijd even makkelijk. Voor je een brave vriend hebt die één en al loyaliteit uitstraalt, moet je de opvoeding succesvol afronden. In deze blog geef ik je daar wat tips voor. Lees je mee?

Een hond die past bij het gezin

Als je een hond gaat uitkiezen, is het belangrijk dat iedereen in het huishouden daarbij aanwezig is. Er moet namelijk een klik zijn met iedereen, dat zal er uiteindelijk voor zorgen dat er meer contact is tussen mens en dier en het kan al een fundering leggen voor waar vertrouwen en vriendschap op gebouwd kan worden.

Tijd, aandacht en geduld

Dan ben je vervolgens twee jaar bezig met opvoeden waarvan anderhalf jaar de pubertijd zijn. In de eerste zes maanden, leren pups snel om alles daarna anderhalf jaar lang ‘te vergeten’. Dit proces kan behoorlijk ontmoedigend zijn maar heb vertrouwen in jezelf en je pup. Geduld en consequentheid, zijn enorm belangrijk bij het opvoeden en als je hulp nodig hebt van een hondentrainer, schroom dan niet om die in te schakelen voor eventuele tips.

Leer je hond kennen

Iedere hond is anders, heeft een ander karakter en dingen die hij of zij leuk vindt of minder leuk. Om erachter te komen wat jouw hond triggert, zal je genoeg tijd met hem of haar moeten doorbrengen, ook naast de training. Misschien leer je zo wel dat jouw hondje gek is op voetballen maar een gewone tennisbal niet zo interessant vindt. Zo weet je war jouw hond blij van wordt en die kennis kan je ook weer toepassen in de training.

De juiste middelen voor een vrolijke viervoeter

Het trainen wordt als laatste ook een stuk makkelijker als je met goede spullen werkt. Zo heb je een hondenhalsband nodig met een goede maat zodat deze op de hals van de hond rust en niet de schouders, dit voorkomt dat de hond gaat trekken. Ook een voerbak op de juiste hoogte, is voor veel honden nodig tegen het schrokken van eten. Daar wordt je diertje blijer van, niemand vindt het immers leuk om misselijk te zijn. Zo kan je een lijstje opstellen met de spullen die jij nodig hebt voor je pup. Heb je bijvoorbeeld al gedacht aan een hondenmand of hondenkussen?

Als laatste moet je vooral veel plezier hebben, ze worden veel te snel groot!

Leave a comment