Het is belangrijk dat je je comfortabel voelt in de ruimte waarin je woont, je spendeert er immers enorm veel tijd. Daarom is het belangrijk dat je je geïnspireerd kunt voelen in je woning en er tegelijkertijd je rust kunt vinden wanneer je dat wilt. Veel mensen gaan voor rustige basiselementen in hun woning en maken het af met interessante accenten om het iets meer naar hun eigen stijl te sturen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een mooie houten eettafel neer te zetten samen met stoelen die hierbij passen. Je kunt vervolgens de tafel aankleden met vazen, een tafelkleed en eventueel kaarsen of bloemen. Ook kun je bij basiselementen denken aan bijvoorbeeld een bank. Deze kun je weer aankleden met een kussens of plaids. Maar ook kunst wat zich om deze elementen bevindt kunnen een interieur interessant maken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je altijd canvasdoeken aan de muur hebt gehad en eens iets anders wilt.

Ga voor een alternatief

Wanneer je dan hebt besloten dat je het zat bent om uit te kijken op schilderijen van canvas en spiegels en je wilt eens wat anders kun je bijvoorbeeld gaan voor glazen schilderijen. Deze schilderijen zijn gemaakt van een ander materiaal dan normale schilderijen wat iets heel anders kan doen voor je interieur. Het heeft een glanzend effect waardoor je meer kunt spelen met texturen in je woonkamer. Daarnaast zijn er zoveel mogelijkheden, je kunt een eigen foto erop laten zetten of een bestaande afbeelding uitkiezen die bij jou en je interieur past. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een groot glas schilderij xxl in de woonkamer te plaatsen en nog een wat kleinere in de slaapkamer aan de wand te hangen. Wanneer je dit bijvoorbeeld boven een schouw hangt zorgt dit voor een extra luxe effect. Je kunt natuurlijk ook voor een subtieler ogend beeld gaan en kiezen voor een kleiner formaat. 

Elegante bloemen of een inspiratievolle stad?

Het is maar net wat je wilt, maar alles kan een bron van inspiratie zijn. Wanneer je bijvoorbeeld een chique uitstraling wilt neerzetten in je interieur met brocante meubelen kun je bijvoorbeeld een groot schilderij van bloemen implementeren in je woning om het complete plaatje te creëren. Maar als je ervan droomt om in een bepaalde stad te wonen kun je dat als je ‘hoofddoel’ ophangen zodat je altijd iets hebt om naar uit te kijken. Niet alleen dat, maar het ziet er vaak ook erg fraai uit als je een groot schilderij aan je muur hebt hangen als echte eyecatcher.

Leave a comment