Het kan voorkomen dat wanneer je je woning verkoopt, dat de woning meer waard is geworden. Dit komt vaker voor en daarom is het dan ook lekker meegenomen wanneer je de volgende woning gaat kopen. Wanneer je de woning met overwaarde hebt verkocht, kan het voorkomen dat je niet zomaar dit geld in je handen krijgt gedrukt. Wel is het mogelijk om de overwaarde op je woning op enkele manieren te verzilveren. Wil je deze manieren weten? Lees dan vooral even verder!

 

Overwaarde van je huis opnemen

Je kunt op meerdere manieren de overwaarde van je woning opnemen. Helaas kun je dit in veel gevallen niet in contanten uitbetaald krijgen. Wel kun je de overwaarde huis opnemen wanneer je een nieuwe woning wilt aanschaffen. Dit geld kunt je dan bijleggen bij het kopen van de woning. Hierdoor kan het voorkomen dat je een iets hoger budget hebt dan voorheen. Hoeveel overwaarde er op je woning zit, is voor een specialist erg makkelijk te berekenen. Je kunt dit bij verschillende kredietverstrekkers aanvragen. Vaak weet je dan al binnen 24 uur hoeveel overwaarde er op je woning zit. Je hebt ook de mogelijkheid om de overwaarde van je huis te verzilveren zonder te verhuizen. De overwaarde wordt dan van de hypotheek af getrokken. Hierdoor hoef je minder te betalen voor het wonen in de woning. Dit betekent ook dat de hypotheek sneller wordt afgelost en de woning volledig jouw eigendom is.

 

Overwaarde gebruiken? Dat doe je zo!

Wil je de overwaarde gebruiken? Dan kun je dit gemakkelijk aanvragen. Ga naar de bank, en vraag om de mogelijke en belangrijke gegevens van de overwaarde. De bank gaat bekijken om welk bedrag dit gaat en kan dit bedrag gaan verzilveren. Natuurlijk wordt dit geld niet uitgegeven aan basisbehoeftes, maar wel voor het kopen van een nieuwe woning. Doordat je een groter bedrag kunt betalen, wordt de hypotheek die je afsluit een stuk lager. 

 

Hoe zorg ik voor overwaarde op mijn woning

Iedereen vind het natuurlijk fijn, maar ook belangrijk als er overwaarde zit op de woning. Dit houdt eigenlijk in dat je geld verdiend hebt in de periode dat je eigenaar was van de woning. Overwaarde komt natuurlijk niet zomaar aanwaaien en daarom is het belangrijk om eens te kijken hoe je ervoor kan zorgen dat je woning meer waard word. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de woning volledig te renoveren, maar ook is het opknappen van de tuin of het verbeteren van de buurt een uitstekende optie.

Leave a comment