Door het bos, langs de kust, of juist elke ochtend op weg naar werk: het kan allemaal met de motor. Het is een super flexibel vervoersmiddel dat voor zowel recreatie als de praktijk super geschikt is. Bij recreatie zie je dat men vooral voor de motor kiest omdat het ze een heel vrij gevoel geeft. Je hebt namelijk niet het gevoel dat je binnen zit, zoals bijvoorbeeld bij een auto. Je maakt de omgeving op een hele fysieke manier mee en je anticipeert op nog een directere manier op wat er om je heen gebeurd. Als je naar werk wilt met de motor kan dat dus ook ontzettend van pas komen. Je staat relatief een stuk minder in de file omdat je met de motor tussen de auto’s door kan, en je bent een stuk beweeglijker waardoor de kans groot is dat je ontstoppingen kan vermijden. Het idee dat een motor goedkoop is leeft nog steeds, wat zonde is omdat dat er voor zorgt dat men niet altijd op de hoogte is van wat het kostenplaatje uiteindelijk gaat betekenen voor hun portemonnee. Hier is kort opgeschreven wat de mogelijkheden wanneer je een motor gaat kopen en wat je daarvoor betaalt, tips die je ook kan gebruiken voor het financieren van je auto

Financieren motor

Alles wat met financiën te maken heeft kan voelen als een stroeve weg, zeker als je het niet altijd even breed hebt gehad. Voor veel mensen is dit toch een reden om het najagen van een droom uit te stellen of hun verwachtingen van de toekomst aan te passen. Maar in het geval van het aanschaffen van een motor is dit eigenlijk heel zonde omdat er tegenwoordig steeds meer manieren zijn om een motor aan te schaffen zonder dat je eerst een groot bedrag moet neerleggen. Een motorfinanciering is een manier om geld te lenen voor een motor en deze maandelijks af te betalen. Dus het is hetzelfde als een lening, maar dan staat de lening in teken van de motor. De rente is niet hoog en met een specialist kan je kijken naar wat er mogelijk is met jouw maandelijkse inkomen.

Klein beginnen

Soms moet je het idee dat je hebt bij het rijden eerst loslaten om erachter te komen dat er misschien nog veel goedkopere opties zijn. Klein beginnen is daarom een goed idee. Een instapmodel om later eventueel op te kunnen schalen geeft je in ieder geval de kans om al lekker de weg op te gaan en te genieten van de buitenlucht.

Leave a comment