Als je iemand voor de eerste keer over Calvin Klein hoort dan denk je waarschijnlijk dat hij een vriend bedoelt. Zo klinkt de naam wel een beetje. Tot dat hij zegt dat hij Calvin Klein draagt. Dan snap je er helemaal niks meer van. Je kijkt je vriend verbaasd aan en vraagt om meer uitleg. Wanneer hij wegloopt snap je wat hij bedoeld. Boven de rand van zijn broek zie je ineens de naam van die vriend staan. Het was dus geen vriend. Hij had het over Calvin Klein ondergoed. Maar wie is eigenlijk die Calvin Klein en waar komt zijn ondergoed vandaan?

Door de jaren heen

Calvin Klein wordt geboren in New York in 1942. Nadat hij in 1963 afstudeerde aan de Fashion Institute of Technology in New York ging hij aan de slag in een fabriek waar hij jurken ging maken. Hij was niet helemaal blij met het loon dat hij kreeg en vroeg daarom om 100 dollar meer loon. Dat ging hem natuurlijk niet helemaal worden dus toen vertrok Klein. Daarna had Klein nog wat baantjes in de fashion industry, maar dat beviel hem allemaal niet helemaal. Daarom kwam hij met het idee om een eigen merk te beginnen. Daar had hij wel 25.000 dollar voor nodig. Samen met Abe Morenstein deed hij hard zijn best om die 25.000 dollar bij elkaar te rapen. Uiteindelijk gaf een oude vriend van Klein, Barry Schwartz, hem genoeg geld om het merk te starten. Klein zet Morenstein opzij en begint zijn bedrijf Calvin Klein Ltd. Samen met Schwartz.

Eerste modeshow

Uiteindelijk had Klein redelijk snel succes met zijn merk. Zijn eerste modeshow hield hij in 1970. Het jaar daarna had Calvin Klein met zijn merk al een omzet van vijf miljoen dollar. Hij bleef lekker doorgaan met zijn merk en daardoor belandde hij toen hij 33 was in de Coty Hall of Fame. Daarmee was hij de jongste ooit die daar terechtkwam. Een hele prestatie dus. Klein begon daarna met steeds meer producten te maken. Zo bedacht hij een eigen parfum en maakte deze ook zelf. Pas in 1982 ontstond het welbekende ondergoed van Klein. Hij was dus al even bezig voordat hij hiermee begon.

Wanneer je de zeer herkenbare band van de onderbroek ziet, zal je vanaf nu waarschijnlijk altijd terugdenken aan dit verhaal. Nu weet je ook wie er achter de bekende onderbroeken zit en dat het niet zomaar een naam van een vriend is.

Leave a comment