Je hebt je baan opgezegd en bent net voor jezelf begonnen. Je dacht alle ervaring al wel te hebben en het in je eentje te kunnen, maar dat blijkt toch lastiger dan gedacht. Je hebt nu niet even een collega waar je heen kan lopen om al je vragen te stellen en de opdrachten stromen ook nog niet heel hard binnen. Dan kan het toch fijn zijn om met iemand samen te werken. Je wist het misschien niet, maar als zzp’er kun je prima met mensen samenwerken. In dit blog vertellen we je de voordelen ervan en hoe je met andere zzp’ers in contact komt.

Voordelen

Als je nog niet heel veel opdrachten hebt, kan een samenwerking ervoor zorgen dat je meer opdrachten krijgt. Degene waarmee je samenwerkt kan over een groter netwerk beschikken, waardoor je meer opdrachten binnenkrijgt. Daarnaast kunnen de skills om opdrachten binnen te halen van je nieuwe ‘collega’ ook een stuk beter zijn dan die van jou. Daar kun je nu natuurlijk de vruchten van plukken door de extra opdrachten, maar je kan ook heel veel van je mede zzp’er leren. Andersom is dat natuurlijk ook het geval. De samenwerking kan jullie allebei iets leren. Daarnaast kunnen jullie elkaar ook extra motiveren. Als je er even doorheen zit, kan het fijn zijn als iemand je weer motiveert.

Naast bovenstaande voordelen deel je natuurlijk ook de kosten en risico’s van bepaalde dingen. Als je samen iets huurt, kost het bijvoorbeeld minder dan wanneer je het in je eentje moet doen. Ook reclame maken voor jullie samen is goedkoper dan wanneer je het voor je eentje moet doen.

Community

Wil je maar soms met iemand samenwerken en gewoon wat contacten opdoen.  Dan kun je ideaal je netwerk opbouwen via Younited.nl. Via hen kan je een zzp community opbouwen, zodat je meer contacten legt met mede zzp’ers. Dit kan je ook weer extra opdrachten opleveren. Wanneer je zelf nog weinig opdrachten hebt, kan Younited je ook koppelen aan organisaties om opdrachten voor te doen. Zo werk je toch voor jezelf met alle voordelen die daarbij komen kijken, maar kun je toch aan voldoende opdrachten komen.

Als zzp’er heb je in het begin misschien het idee dat je er alleen voorstaat. Maar je kunt gewoon samenwerken met andere zzp’ers zoveel je wilt. Onthoud vooral dat zij in hetzelfde schuitje als jij zitten en dat iedereen wel op zijn tijd behoefte heeft aan samenwerking en kennisdeling.

Leave a comment